• Creative Star
  • Creative Star
  • Creative Star
  • Creative Star
bulbs

Communicatie

Creative Star is een toonaangevend communicatie-adviesbureau met zijn wortels in de pr. Wij bouwen en beschermen reputaties. Dat doen we door het starten, voeden en volgen van conversaties over producten, merken of organisaties. In reallife, in offline-media en in online-media. Wij werken voor onze klanten aan vraagstukken op het gebied van marketingcommunicatie, corporate communicatie en public affairs. En dat doen we voor een breed scala aan opdrachtgevers.

STRATEGISCHE ADVISERING

Het sturen van percepties bij relevante doelgroepen en stakeholders vergt een uitgekiende strategie. effectief, doelgericht en meetbaar sturen met communicatie is uitgangspunt. Strategie is daarmee het stuurwiel van de verdere uitwerking van elk communicatietraject.

PROJECTMANAGEMENT

Het uitvoeren van communicatieprojecten vergt ervaring met verschillende operationele disciplines. Ons productieteam weet (vaak ingewikkelde) uitvoeringstrajecten tot een perfect einde te brengen. De belangen van onze opdrachtgevers staan daarbij uiteraard centraal.

CREATIEVE CONCEPTEN

Aan het inzetten van trefzekere communicatie ligt een helder creatief concept ten grondslag. Praktische en financiƫle haalbaarheid zijn daarbij logische voorwaarden Creative Star combineert die creativiteit met impactvolle kernboodschappen.

CRISISCOMMUNICATIE

Bedrijven met een goede reputatie zijn kwetsbaar. Gemaakte fouten, problemen met grondstoffen, issues rond personen, databestanden, of problemen van buitenaf kunnen aanleiding zijn om negatief over een bedrijf te berichten in de media. Om bedrijven daar communicatief op voor te bereiden ontwikkelen wij crisiscommunicatie manuals. Een dergelijk manuaal geeft enerzijds handvatten voor hoe de communicatie in zulke gevallen het beste kan verlopen (intern en extern). Anderzijds vertelt het hoe dergelijke momenten op een goed voorbereide wijze geregisseerd kunnen worden. De manual kan worden gebruikt bij alle mogelijke issues en crisissituaties. Qua format sluiten we daarbij aan bij de vaak bestaande draaiboeken of facilitaire dienst.

MEDIA- & PRESENTATIETRAINING

Om goed voorbereid te zijn op een optreden in de media is enige zelfreflectie nodig. Wat ga ik zeggen? wat zou men van mij willen weten? hoe kan ik kort en  bondig formuleren om niet ‘uit het programma gesneden te worden’? Allemaal zaken waar een goede mediatraining bij helpt. Uiteraard komen er ook aspecten aan bod als hoe kom ik over, wat straal ik uit en wat zijn eventuele valkuilen waar ik me op moet voorbereiden. Vaak spannende situaties waar Creative Star in traint. Wij leveren maatwerk op basis van de behoeften van de klant, met een minimum training van enkele uren tot een serie trainingen gedurende enkele weken. In onze eigen trainingsruimte of in een televisiestudio.

Top